Bag Veganeren finder du mig :-), Lene Aagaard.

Jeg har taget initiativet til denne side af flere grunde, blandt andet fordi jeg gerne vil dele den viden jeg har tilegnet mig og de erfaringer jeg har gjort mig igennem mange år. I 2012 lagde jeg min livsstil om til at være vegetarisk, jeg levede sundt – sådan nogenlunde – ingen dyr skulle lide på min konto, jeg spiste jo kun fisk og et æg i ny og næ. Længe før jeg blev vegetar drømte jeg om at være veganer. Jeg bryder mig ikke om den måde vi behandler vores dyr på, og jeg er af den overbevisning at mennesket IKKE er konstrueret til at sætte de mængder kød og mejeriprodukter til livs som vi gør i dag og har gjort i mange år, men at grøntsager er det der holder os sunde og raske. Nå men jeg troede egentlig at alt var godt!

Men goddag med et økseskaft, hold da helt op… jeg var lullet i søvn.

Efter et ophold i USA, hvor jeg uddannede mig til Health Educator ved det verdensberømte Hippocrates Health Institute, må jeg sige at piben – i mit liv – har fået en anden lyd. Nu er jeg 100% veganer. Det jeg lærte i USA, ved at prøve det af på egen krop, og ved at se andre gennemgå transformationer jeg ikke troede var muligt, er det jeg vil dele med dig på dette websted.

Veganisme er en livsstil, der totalt udelukker forbrug af animalske produkter og en person, der bestræber sig på at overholde dette, betegnes som veganer.

Wikipedia

Lidt om mig personligt

Jeg er gift og mor til to børn, og bor på en nedlagt landejendom i et smukt landskab, med en skøn udsigt til det sydfynske Øhav. Noget som for mig er rekreative, inspirerende og afstressende omgivelser.

Jeg er kræftoverlever, men ikke bare det, at overleve kræft er lidt af en præstation i mine øjne, det kræver ikke så lidt, så derfor er jeg selvfølgelig en STOLT kræftoverlever. Ydermere så overlever du jo ikke kun sygdommen, men også den ret barske behandling.

Naturligt nok,  er jeg,  ligesom alle andre blevet påvirket og præget af de ting, som livet har valgt at udsætte mig for. Det har bestemt ikke altid været nemt, nogen ganske få gange har jeg da også overvejet om det var det værd, og hvorfor det lige var mig der skulle rammes så hårdt. Kriserne har fyldt, og de har i perioder nærmest “suget livet ud af mig”.

Det er nemt at drukne i en god gang selvmedlidenhed, men det kommer jeg jo for pokker ikke videre af. Den første beslutning jeg måtte tage, var at lægge frasen: “Nu kan det da ikke blive værre…” på hylden, for JO! det kan det. I stedet skiftede jeg den ud med: “Nu kan det kun blive bedre…”, for det bliver det.

Selv synes jeg at jeg stod med to valg: Jeg kunne forblive i min selvmedlidenhed, være bitter på livet og formentlig dø en tidlig død, eller endnu værre, ende som en gammel bitter kone, der bruger sine gamle dage på at slå sig selv oven i hovedet, fordi hun ikke valgte at leve livet, frem for at overleve det. Og så er vi jo allerede ved mit andet valg, som for mig – nu – lyder i retningen af: Ting sker fordi der er en mening med det. Det kan godt være svært at se i det øjeblik de sker, særlig når mine kære dør som fluer omkring mig, eller jeg selv rammes af den der kedelige sygdom kaldet kræft, men der en mening, noget jeg skal lære. Og jeg har lært… EN MASSE. 🙂

Det vigtigste jeg har lært, er at livet er en gave, og du vælger selv hvad du vil gøre med det! Bare husk!!! du får det ALDRIG igen, så det er NU! LIVET ER NU! Ikke i morgen, eller næste uge, NU. Den dag du er i gang med nu, kommer aldrig igen. Det er NU!

Jeg vil leve mit liv optimalt og jeg har fortjent lige præcis det liv jeg drømmer om, og jeg vil være stolt af det jeg opnår.

Det liv jeg drømmer om, er at bruge den megen lærdom, som livet har givet mig på at hjælpe dig og alle de andre, som ligesom du og jeg, er eller har været ramt af kræften, til at finde vejen til et optimalt liv efter kræften, med de følger og konsekvenser sygdommen nu engang har.

Du har også fortjent det liv du drømmer om, selvfølgelig har du det!

Ja, jeg ved godt det er nemmere sagt end gjort, jeg brugte selv 20 år på at komme mig, efter at min lillesøster døde kun 19 år gammel på grund af kræften. Det var også en kamp at miste min mor, som i 2004 faldt om på gaden om morgenen med en akut hjerneblødning og sent samme aften blev erklæret død, blot 56 år gammel. Jeg holdt både min mormor og min morfar i hånden da de døde, og selvom det var aldrende mennesker, så er det ikke en behagelig oplevelse, slet ikke set i lyset af, at de begge, få år forinden, havde holdt mig i hånden da jeg selv blev ramt af kræft.

Faktum er, at det kan lade sig gøre at komme op igen, men du skal ville det og du skal selv gå vejen. Er du til gengæld klar til at yde en indsats, for at komme videre eller måske bare komme i gang med at finde ud af hvad du egentlig vil, så er jeg klar til at hjælpe dig med ALT hvad jeg kan og har. Jeg har en masse værktøjer, jeg har en bunke tips og tricks, og jeg har hentet hjælp, der hvor jeg selv kommer til kort. Alt sammen for at give dig de bedste vilkår for at blive en glad, styrket og stolt kræftoverlever med fornyet livskvalitet.

At blive veganer er for mig det der skal til, for at sikre at jeg aldrig bliver alvorligt syg igen. Jeg har dertil valgt at være rå-veganer og du kan se nedenfor hvordan Wikipedia definerer en rå-veganer:

Rå-veganerenes kost bestå af mindst 75% rå og friske frugt, grønsager, nødder og frø. I en rå-vegansk livsstil kunne “rå” blive opfattet som vegansk mad der ikke er opvarmet med en alt for høj temperatur (maks. 48 °C). Formålet med en rå-vegansk livsstil kunne være opnåelse af maksimal sundhed og immunforsvar ved indtagelse af ikke opvarmte og omstrukturerede enzymer og protiener. At indtage rå-veganske varer i deres hel og oprindelige form kan være en høj prioritet for en rå-veganer. Af den grund friske frugt, frem for de soltørrede kunne være foretrukne for en rå-veganer, for at undgå dehydrering af kroppen og mulige fordøjelsesbesvær på grund af mangel på fibre.

Wikipedia

Hertil kan jeg tilføje, at frugten kun bør udgøre max. 15% (vægtmæssigt) af din kost og det er når du ellers er sundt og rask. Døjer du med sygdom eller anden dårligdom bør du undlade frugten indtil du er fri ag det der plager dig. Frugt indeholder sukker, kræft og andre sygdomme lever af sukker – og det har vi jo ikke lyst til at holde i live, vel? 🙂

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.