Du kan bruge både de sorte solsikkefrø og de stribede solsikkefrø. Måden du dyrker dem på er den samme, den eneste umiddelbare forskel er at at når høsttidspunktet nærmer sig, så vil spirerne af de sorte frø have smidt godt 90% af skallerne, hvor spirene af de stribede frø kun vil have smidt 50%.
Jeg synes ikke selv der er forskel på smagen, men du kan jo afprøve dem selv.
Ja, det er muligt at høste igen, men græsset bliver mere bittert og alle de gode ting jeg har skrevet at hvedegræsset indeholder bliver reduceret kraftigt i anden høst. Jeg høster selv én gang og anbefaler at du højest høster to gange. 🙂
Rød Vinter Hvede er den bedste og i øvrigt også den mest almindelige herhjemme.
Det er jo fristende at lave juice ud af hele høsten på én gang og så hente efter behov i fryseren. Men hvedegræsjuice egner sig ikke til fryseren. Nedfrysningen sker langsomt og da langt de fleste gode egenskaber er forsvundet efter bare 15 minutter, vil du kun opnå den samme effekt, som hvis du brugte pulveret. Men igen… Selv frysning er bedre end ingenting.
Nej. Hvedegræsset mister langt de fleste af næringsstofferne når det fryses, så det vil jeg ikke anbefale.
Hvedegræs i pulverform kan bruges, men er ikke tilnærmelsesvis ligeså god som den friske juice. Dog er pulveret langt bedre end slet ingenting. Pulveret kan også gå an under rejser.
Juicen skal helst drikkes indefor 15 minutter fra den er lavet for at få det optimale ud af den. Allerede efter 15 minutter er 90% af fordelene ved juicen forsvundet. Er der gået mere end 2 timer, så start forfra for så er alle næringsværdierne væk. Juicen holder heller ikke i køleskab.
Hvedegræs kan holde sig en uge i en lufttæt bøtte i køleskabet. I GreenBags kan det holde sig ca. 10 dage. Holdbarheden afhænger også af temperaturen i dit køleskab, og jo lavere temperatur jo længere holdbarhed. Hvedegræs kan ikke fryses.