Green Juice

Dette er vinterudgaven af min Green Juice. Jeg bor i et gammelt bondehus med lavt til loftet, og det betyder, at der ikke kommer ret meget lys ind, så det med at dyrke spirer til juicen som nævnt i “Grøn juice med spirer” går ikke så godt, medmindre at jeg installerer noget plantelys, og det har jeg ikke fået gjort endnu.

Ikke mindst fordi dagene er så korte om vinteren, er det vigtigt for mig at få den energi og næring som jeg kan få fra min Green Juice. Derfor har jeg lavet en vinterudgave som jeg kalder det, men den kan i virkeligheden sagtens laves hele året, særligt hvis du ikke dyrker spirer.

Portioner: 5 (1 – 1,25 liter)
Forberedelse: 30 min.
Tilberedelse: 30 min.

Ingredienser

  • 3 økologiske agurker
  • 1 bladselleri – helt bundt inkl. bladene
  • 2 bakker babyspinat, rucola eller blandet bladgrønt
  • 2 store gulerødder
  • ½ fennikel
  • 1 cm tyk skive ingefær (kan udelades)

Sådan gør du

Jeg bruger min slowjuicer og her starter jeg med at køre agurkerne igennem to gange, der er stadig meget saft tilbage efter første gang agurkerne har været igennem synes jeg. Med en centrifuge-juicer er det nok ikke muligt at klemme mere saft ud end der kommer i første omgang. Efter agurken juicer jeg gulerødderne. Massen af gulerod og agurk bruger jeg til Crackers og som ekstra fyld i mine salater. endelig så juicer jeg fennikel, ingefær og til sidst selleri. Bladsellerien er ret fast med lange fibre og den er god til at få skubbet alt igennem maskinen så der bliver så lidt spild som muligt.

Green Juicen er bedst indenfor den første time, med bedst menes at der er næringsværdien størst. Jeg laver dog altid en dobbeltportion, og fylder på flasker med det samme. Flaskerne fylder jeg helt til kanten og lukker hurtigt, så kan juicen holde i 3 dage i køleskabet. På den måde er både min mand og jeg velforsynet med GreenJuice i 3 dage.

Nu hvor foråret er godt i gang, kan jeg anbefale at du bruger brændenælde, mælkebøtte og/eller skvalderkål i din GreenJuice, eventuelt i stedet for spinat eller andet bladgrønt du køber.

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.