Grønkålssalat med granatæble & agavemarinerede valnødder

Dette er den bedste grønkålssalat med granatæble, som jeg har prøvet til dato. Jeg bruger den både til frokost og aftensmad, men den blev også rigtig godt modtaget da jeg indbød til brunch på min fødselsdag.

2-3 personer
Forberedelsestid: 30 min + udblødning og marinering af nødder

Ingredienser:

  • Grønkål
  • 1 dl. valnødder, det kan også være en blanding af nødder
  • 2 spsk. agavesirup
  • 2 spsk. vand
  • 1 granatæble (eller 1/2 stort)
  • 1 avokado
  • 1 spsk. citronsaft

Sådan gør du:

  1. Kom nødderne i en skål og fyld godt med vand i. Lad nødderne stå i blød i 8 timer eller over nat.
  2. Tøm skålen med nødder for vand, og dup nødderne tørre i køkkenrulle
  3. Hak nødderne groft med en kniv og vend dem i agavesiruppen. Lad nødderne stå og trække i mindst en time, vend nødderne jævnligt. så agavesiruppen fordeles godt.
  4. Vask grønkålen, fjern stilken og snit den helt fint. Jeg overhælder grønkålen med kogende vand, mens kålen er i en sigte, så blødgøres den lidt. Fordel grønkålen i et fad eller en skål.
  5. Fjern skræl og sten fra avokadoen og skær den i tern. Vend den godt i citronsaften. Bland avocadoen godt sammen med grønkålen.
  6. Fjern kernerne fra granatæblet og fordel dem ovenpå salaten.
  7. Fordel til sidst de honningmarinerede valnødder ovenpå salaten.
0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.