Kartoffel-porre suppe

Mens vi venter på sommeren og det stadig er lidt koldt udenfor, kan jeg varmt anbefale den her Kartoffel-porre suppe. Min søn elsker kartoffelsuppe, og den her opstod fordi jeg gerne ville lave en suppe fri for mælkeprodukter, så jeg også selv kan spise den. Suppen er blevet godkendt, og bestilles jævnligt herhjemme. 😀

Portioner: 10
Forbredelsestid: 30 min.
Tilberedelse: 20 min. + kogetid

Ingredienser:

  • 800 g. skrællede kartofler
  • 3 fed hvidløg
  • 2 cm. tommelfinger tyk ingefær
  • 1 stort løg
  • 1 stor porre
  • 2 store jordskokker
  • 2 spsk. rapskimolie eller rapsolie
  • 2 tsk. Cajunmix (urtekram)
  • 2 spsk. herbimare urteboullion eller 2 boullionterninger
  • 2 liter vand

Sådan gør du:

Skær de skrællede kartofler og jordskokker i tern, skær løget i små tern. Hvidløg og ingefær skæres ud så småt som muligt. Rens porren, del den i 2 på langs. Rens porren ved at skære den øverste grimme del væk, men dog med noget grønt tilbage og herefter skylle den under koldt vand. Skær porren i tynde skiver. Den øverste (grønne del) 1/3 gemmes til senere.

Varm olien i en tykbundet gryde som kan rumme ca. 4 liter. Svits løg, hvidløg og ingefær. Tilsæt de 2/3 porre og vend godt rundt og svits et par minutter. Tilsæt kartofler og jordskokker og vend godt rundt. Tilsæt cajunmix og vend godt rundt i et par minutter.

Hæld vandet i gryden og tilsæt urteboullion. Bring i kog, og lad suppen småkoge i ca 45 minutter, indtil kartofler er godt møre.

Tag en stavblender og blend din kartoffel-porre suppe til den er jævn, lidt klumper er okay.

Når suppen skal serveres bringes den i kog med de sidste porrer. Du kan evt. også tilføje lidt stegte eller friske svampe og lidt af den grønne porretop skåret i fine skiver.

God appetit.

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.