Mere motion på kortere tid

Jeg har i rigtig lang tid haft svært ved at tage mig sammen til at motionere. Jeg synes det er svært at finde tiden, og vel egentlig også lysten, og så bliver det bare nemmere at sige: “Nå, men så i morgen…”. Så hvordan får jeg lige mere motion på kortere tid? Nu er det faktisk lykkedes mig at få en hel times motion, mens det kun koster en halv time af min tid, og det er jo genialt for så er undskyldningen om manglende tid ligesom ikke gyldig længere. Men hvordan gjorde jeg så det?

Jeg har købt en ny cykel, en fed en af slagsen, det er den du kan se på billedet. Det er selvfølgelig ikke en forudsætning at du går ud og køber en cykel, slet ikke hvis du allerede har en udmærket en stående klar til brug. Har du en cykel stående som trænger til en kærlig hånd, kan du jo evt. selv give den en overhaling, eller du kan aflevere den hos cykelsmeden, eller måske er der en i din omgangskreds, som kan og vil hjælpe dig.

Min intention var at bruge cyklen når jeg skulle handle, for der er 4 kilometer til købmanden, men det faldt fuldstændigt til jorden, for er jeg først kommet hjem, så har jeg bare ufatteligt svært ved at komme ud af døren igen, så den duede ikke. Det næste var at prøve at overtale min søn til at “slæbe” mig med ud på cykeltur, men han havde ikke lyst. Han cykler til og fra skole, som er 6 kilometer hver vej, så han gider ikke cykle mere end højest nødvendigt ud over det.

Jeg kører i bil på arbejde og har ca. 50 kilometer. Jeg arbejder i Odense og bor på Sydfyn. En dag jeg kørte på arbejde, så jeg at der ved en forladt ejendom lige inden for byskiltet. Der holdt en række biler – alle med cykelstativ. Det måtte jo betyde at folk kom kørende dertil i bil med cyklen bagpå, og så cykler de resten af vejen. Den idé købte jeg…

Lige nu er det min ambition, at jeg mindst 3 gange om ugen tager min cykel bag på bilen, og kører til Odense bygrænse og cykler de sidste 8 kilometer på arbejde. Det er en cykeltur på en lille halv time. Fordi jeg skal igennem byen for at komme til mit arbejde, og det er i myldretiden, så tager det mig cirka 15 minutter at komme gennem byen i bilen. Med cyklen tager det en halv time. Det betyder at jeg bruger et kvarter mere på at komme på arbejde når jeg cykler det sidste stykke, så frem og tilbage bruger jeg i alt en halv time længere på transport, men jeg cykler i en hel time.

Resultatet er jo så at jeg ved at bruge en halv time ekstra på transport får en hel times motion = 1 times motion på en halv time. 😀

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.