Økologisk hjemmebagt rugbrød

Det her skønne rugbrød er nemt at lave og tager ikke ret lang tid at lave. Det kræver en del ingredienser, og som langt de fleste af de andre opskrifter på Veganeren.dk, så er alle ingredienserne selvfølgelig økologiske.

Ingredienser:

  • 3 dl. surdej
  • 7½ dl. vand
  • 1 spsk. agavesirup
  • 1 spsk. havsalt
  • 1½ dl. solsikkekerner – evt. udblødte i 4 timer
  • 1 dl. græskarkerner – evt. udblødte i 4 timer
  • 1 dl. mandelsplitter
  • 1 dl. hørfrø, som kværnes
  • 1 dl. sesamfrø, som kværnes
  • 3 dl. skårne rugkerne
  • 2 dl. havregryn
  • 5 dl. rugmel

Sådan gør du:

Rør vand og surdej sammen. Tilsæt resten af ingredienserne i den nævnte rækkefølge og rør det hele godt sammen til en lind dej. Jeg bruger håndmixer med dejkroge.

VIGTIGT!!! Tag nu 3 dl. dej fra til ny surdej. Surdejen kan kommes i et glas. Sæt glasset i en frysepose og pres luften ud af posen og luk den så tæt på toppen som muligt

Dejen kommes i en oliesmurt rugbrødsform (1½ – 2 liter), formen dækkes med husholdningsfilm som fastholdes med en elastik stor nok til at nå omkring formen.

Formen med brødet og posen med surdej stilles begge til hævning ved stuetemperatur i 12 timer.

Efter hævning sættes surdejen i køleskabet til næste gang du skal bage rugbrød. Formen med rugbrødsdejen sættes i en forvarmet ovn på 200 grader i 75 minutter. Hvis det er en varmluftovn så sæt den på 180 grader.

Med det samme rugbrødet er bagt tages det ud af formen og pensles med olie. Lad brødet stå og hvile i 15 – 20 minutter. Herefter sættes brødet tilbage i formen og dækkes med et viskestykke for at holde på fugtigheden i brødet. Lad brødet stå sådan til det helt afkølet.

OBS! Da der ikke er hvedemel i brødet vil det ikke hæve så meget.

0
0 Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.