Vegansk krydderkage

Denne krydderkage lavede jeg først som en brownie, men den blev lidt vag, da det samtidig var op til jul, besluttede jeg at prøve med nogle krydderier og lave den til en krydderkage.

Krydderkagen kan selvfølgelig sagtens spises på andre årstider, og som du kan se på ingredienserne så er det en ganske sund kage. ønsker du en chokoladekage så drop krydderierne og skru op for kakaoen. Krydderkagen vil være klæg, selv når den er blevet bagt, og personligt synes jeg at den smager bedst, når den har stået koldt natten over. Jeg laver den oftest uden glasur, da jeg gerne vil undgå sukkeret, men den smager også rigtig godt med glasur på.

Ingredienser:

  • 2 store søde kartofler (sweet potatoes) 600 gr.
  • 80 g. kværnede mandler
  • 100 g. boghvedemel
  • 14 medjool dadler
  • 4 spsk. rå kakao
  • 3 spsk. ren ahornsirup
  • 4 tsk. kanel
  • 2 tsk. Stødt kardemomme
  • 2 tsk. Stødt nellike
  • 2 tsk. Stødt ingefær
  • 1 spsk. revet citronskal
  • knivspids salt
Ønsker du glasur på kagen?
  • 50 gr. flormelis
  • 2 tsk. kanel
  • revet citronskal
  • 1-2 spsk. vand

Sådan gør du:

Skræl de søde kartofler, skær dem i grove tern og kog dem til de er møre, det tager ca. 20 min.

Forvarm ovnen til 200 grader.

Tag eventuelle sten ud af dadlerne og kom dem i en foodprocessor sammen med de lune kartofler, det giver en yderst velsmagende mos. Mosen skal være jævn og lind.

Bland alle tørvarene sammen før du tilføjer dem kartoffelblandingen og rør godt sammen, her bruger jeg en håndmixer.

Kom bagepapir i en bageform på ca. 20 x 20 cm. herefter vendes blandingen i, fordel og glat ud med en dejskraber.

Bag i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min. Tjek med en gaffel eller strikkepind, den må ikke tage dej med op. Lad kagen hvile i formen i mindst 10 min. Dette er vigtigt, for det er her den samler sig, så den ikke falder fra hinanden, når den skæres ud.

Tag kagen ud af formen og lad den hvile yderligere 30 minutter – gerne længere, før den skæres ud i passende stykker. Når kagen er kold kan der kommes glasur på, hvis det ønskes.

1

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.